Lucrez în Germania

Jobda SRL vă ajută să găsiți un loc de muncă în Germania.

Informații despre oportunitățile de carieră pentru specialiștii internaționali, sfaturi privind aplicarea, instruirea și căutarea unui loc de muncă

Noua lege privind imigrația lucrătorilor calificați este în vigoare din martie 2020, 

facilitând accesul străinilor din afara UE pe piața muncii din Germania cu formare profesională. Vă vom arăta ce oportunități de carieră au specialiștii internaționali în Germania și cum puteți găsi locul de muncă potrivit.

Cum arată piața locurilor de muncă din Germania?

Piața muncii din Germania are nevoie de femei și bărbați bine pregătiți. Lucrătorii calificați străini au șanse mari în locuri de muncă care sunt în mod special solicitate. Potrivit unui studiu, Germania este dependentă de imigrația din țările din afara Europei: până în 2060, Germania va avea o cerință anuală de imigrație de cel puțin 260.000 de persoane. Este de așteptat ca o medie anuală de aproximativ 114.000 de imigranți să vină din alte țări ale UE. Aceasta înseamnă că aproximativ 146.000 de bărbați și femei din țări din afara UE ar trebui să emigreze.

ABILITĂȚI STRĂINE

Au străinii șansa de a găsi un loc de muncă în Germania? Muncitorii calificați din străinătate au oportunități foarte bune în anumite profesii. De exemplu, există multe locuri de muncă pentru ingineri, medici, asistenți medicali, dar și meseriași.