Lucrez în Austria

Perspective bune pentru solicitanții de locuri de muncă germani. 

Mulți cetățeni germani își caută fericirea profesională și privată în Austria vecină - ei reprezintă cea mai mare proporție de imigranți.

Există multe posturi de ocupat în Austria. Angajații germani sunt acceptați cu bucurie.

Austria este una dintre cele mai de dorit țări pentru ca emigranții germani să lucreze și să locuiască acolo. Cu toate acestea, există mai puține corporații mari aici. Companiile mici și mijlocii domină în special țara.

Cele mai importante ramuri ale industriei sunt industria alimentară și a băuturilor, construcția de mașini și oțel, industria chimică și a vehiculelor, industria electrică și electronică și industria lemnului și hârtiei. Un total de 4,3 milioane de persoane lucrează în Austria. 73 % din cei cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani sunt angajați. Cota cu jumătate de normă este de aproape 30%. Rata șomajului este de 8,7%, Viena remarcându-se cu o rată de 12,3 %. Contractele de muncă pot fi încheiate în scris, oral sau prin intermediul unui act concludent - adică începerea unei activități cu plată. Important de știut: dacă nu există un contract de muncă scris, angajatorul trebuie să emită o „fișă de servicii” cu cele mai importante date și acorduri.

Dar ce companii din Austria angajează străini, adică România?

Pe scurt: toate. Germanii sunt considerați a fi bine integrați, au trasee și calificări bune, dar au bariere lingvistice majore de depășit. Angajatorii austrieci percep angajații români ca fiind foarte motivați, angajați și competenți din punct de vedere tehnic. Oricine intenționează să lucreze permanent în Austria trebuie, totuși, să solicite așa-numita „Carte Roșu-Alb-Roșu” - asta dorește sistemul austriac de imigrare. Acesta este emis pentru o perioadă de 24 de luni. Acest lucru se întâmplă bine dacă aparțineți unuia dintre aceste grupuri:

  • Sunteți deosebit de calificat.
  • Aparțin grupului de muncitori calificați în ocupații cu deficit.
  • Într-o companie sunteți considerat a fi așa-numitul „lucrător cheie”.
  • Sunteți absolvent al unei universități austriece.
  • Sunteți un „lucrător cheie” care desfășoară o activitate independentă sau un fondator de start-up-uri.