Tehnologii și metode de sacrificare a porcilor

La abatoarele de sacrificare porcii transportă transportoare. 

Este vorba de o mulțime de animale și este necesară furnizarea unei prelucrări de mare viteză. În organizațiile mari, procesul se desfășoară ca pregătire a animalelor care au aceiași indicatori de vârstă. În cazul în care producția nu este prea mare, ciclul de îngrășare se încheie la sfârșitul toamnei. Este timpul pentru a obține carne. Tehnologiile și metodele au fost deja elaborate. Vom vorbi despre ele, precum și cum să sacrificăm în mod corespunzător un mistreț sau o scroafă într-o fabrică.

Fabrica de carne din abatoare

La fabricile de prelucrare a cărnii, animalele sunt sacrificate și carcasele lor sunt prelucrate. Aceste organizații sunt mari (500 tone de carne pe schimb), medii (100 tone) și mici (50 tone). Tehnologia de sacrificare a porcilor are un caracter mecanizat datorită fluxului aproape continuu. În astfel de producții există de obicei multe departamente diferite, care sunt împărțite în murdare și curate. Primul este magazinul de animale înainte de sacrificare și prelucrarea primară a porcilor. Înainte de a efectua sacrificarea porcilor, ele sunt ținute în magazinul de pre-sacrificare, astfel încât să se recupereze de la transportul de la ferma de porci. Stația de prelucrare a cărnii are toate condițiile de păstrare a animalelor timp de 2-3 zile - hrănitori, terenuri, hale. Prezența unei zone de carantină, a unui izolator și a unui sacrificare sanitară (pentru animalele bolnave) este obligatorie.

În cazul în care producția are mai multe etaje, atunci etajul superior ar trebui alocat pentru abatoarele de porci. Acesta le conectează la alte puncte verticale prin intermediul transportoarelor și conductelor. Un magazin de sacrificare a porcilor este o unitate de producție și trebuie să respecte anumite reguli. Pereți, tavane, pereți despărțitori, pardoseli - totul este neted, din material impermeabil. Suprafața pardoselii este construită cu o pantă către scurgere. Sunt necesare canalizare și filtru pentru tratarea apelor reziduale, precum și ventilație de înaltă calitate.

Sacrificarea porcilor se poate face direct și pe fermele de porci. 

Apoi ar trebui să fie frigidere pentru a stoca carne și grăsimi obținute. O cameră dotată cu astfel de camere se numește un abator. După tăiere, carcasele sunt trimise la fabricile de prelucrare a cărnii și la fabricile de procesare. Cealaltă parte rămâne în depozitare până la punerea în aplicare.
Punctele de sacrificare sunt organizații staționare sau mobile în care magazinele de mezeluri pot fi în același timp. În astfel de întreprinderi există tot ce aveți nevoie: locuri de sacrificare și de producție (sacrificare, tăiere, prelucrare, frigider). 

  • La abatorul uneia dintre întreprinderile de mai sus, există aproximativ aceeași sacrificare a porcilor. Este necesar să se adere la următoarea secvență: 
  • conducerea animalelor spre locurile de sacrificare;
  • porci asomare;
  • agățat să scurgă sângele;
  • piei de curățare din păr și păr;
  • arderea si curatarea pielii de porc;
  • îndepărtarea organelor interne;
  • tăierea pe poltushi.

Având în vedere că, înainte de sacrificare, porcii nu mai sunt hrăniți în 12-18 ore, apoi un purcel poate fi adus la locul de execuție cu ajutorul furajelor. Dar în producții mari, această metodă este rar utilizată.

Sacrificarea porcilor în condiții de abator în acest mod este considerată cea mai umană, deoarece animalul este inconștient în procesul de sângerare și nu simte nimic.