Depozit si Logistica

Beneficiile implementării unui sistem WMS în depozit

Orice firmă care are un depozit cunoaște îndeaproape provocările gestionării unei astfel de activității, dar la fel de bine știe că de îndată ce acestea sunt depășite, apar multiple beneficii pentru companie și implicit pentru clienții săi. Un Warehouse Management System (WMS) eficient are capacitatea de a îmbunătăți semnificativ calitatea managementului depozitului și de a aduce plus valoare la nivelul întregului lanț logistic pentru orice tip de firmă, indiferent dacă discutăm de producători, distribuitori, importatori sau comercianți/retaileri.
Fluidizarea recepțiilor și realizarea rapidă și exactă a inventarelor. Aprovizionarea cu marfă sau cu materii prime poate bloca uneori aproape întreaga activitate din depozit, mai ales dacă sunt necesare multe proceduri pentru a înregistra informațiile în sistemul de gestiune. Warehouse Manager simplifică lucrurile pentru ca recepția produselor să se realizeze mult mai rapid. Totodată, în momentul în care se desfășoară inventarul, scanarea codurilor de bare de pe mărfurile din depozit ajută la reducerea semnificativă a timpului destinat pentru activitate.

Industria cărnii. Utilizarea cântarelor digitale în depozit pentru a afla greutatea mărfurilor și gestiunea scăzămintelor
De cele mai multe ori este necesar să cântărim produsele înainte de a le livra pentru a ne asigura că nu depășim limita de greutate admisă de mijlocul de transport sau pentru a verifica dacă într-adevăr ceea ce livrăm pentru un client reprezintă exact ceea ce s-a comandat. Totodată, în cazul industriei cărnii, avem o situația particulară în ceea ce privește cantitatea de marfă livrată.


Evidență asupra activității oamenilor din depozitSe generează o evidență asupra activităților din depozit pe fiecare persoană în parte, astfel încât se poate observa cu ușurință nivelul de încărcare al fiecărui om care lucrează în depozit. O astfel de raportare este utilă pentru a optimiza   procesele și numărul de oameni în funcție de nevoile curente din depozit și pentru a crește productivitatea și exactitatea operatorilor din depozit. Trebuie sa avem mare grija la activitatea angajatilor din depozit pentru ordonarea si aranjarea produselor.